dimecres, de juliol 11, 2007

Esquerra a la recerca del càrrec

Ja no és cap sorpresa que, a la nit electoral, quan es coneixen els resultats, tothom es proclami guanyador. També ho va fer Esquerra, llàstima que la cara que feien Carod i companyia els delatava. Sí que van sumar algun nou regidor a pobles de mala mort, però a llocs emblemàtics com Barcelona, Berga, Vic, … va patir un sever correctiu; també, a llocs propers com a Vilafranca, Gelida, Sant Sadurní, al nostre municipi i a molts d’altres. Van perdre molt, a poblacions del Baix Llobregat, on precisament deien que la col·laboració amb el PSOE havia d’acostar l’electorat a les seves posicions. Ben al contrari els votants no van voler saber res de la fotocòpia i van triar l’original, o sia, els espanyols. Aquest fet els va fer perdre la representació a la segona ciutat de Catalunya: l’Hospitalet de Llobregat, on ara no tenen representació.

El que resulta més curiós de tot plegat és que al cap de dues setmanes, Esquerra encara feia valoracions molt positives dels resultats, tot i que a molts indrets patien crisis amb les dimissions dels dirigents locals disconformes amb la línia seguida per la direcció.

Han aconseguit alguns càrrecs, a canvi de regalar el poder als sociates, a Diputacions i a Consells Comarcals a més, dels ajuntaments més importants. La direcció pot presumir d’haver aconseguit moltes “victòries”, però la línia descendent d’Esquerra fa que, de victòria en victòria, camini cap a la gran derrota final, que es podria produir a les properes eleccions a les Corts espanyoles. Si fem cas de les enquestes, es comença a parlar que els seus actuals vuit diputats es podrien convertir, en el millor dels casos, en dos o tres. Ja es prou sabut que quan es baixa la pròpia empenta t’accelera.
En Carretero, dirigent d’un corrent crític amb l’actual direcció, va dir: “La pluja fina no ens portarà a la independència”. Jo hi afegiria: “No és que no ens hi porti, és que ens hi allunya”. Si és més important ser d’esquerres que ser nacionalista, passarem de ser una nació sense estat a no ser ni tan sols una nació. Aleshores, si deixem de ser una nació, quin sentit tindria reclamar un estat? Esquerra va per mal camí.

3 comentaris:

Ricard ha dit...

Estic de vacances, us contesto d'aquí a uns dies.

Anònim ha dit...

Vull felicitar-te pel teu treball persistent de denúncia i fiscalització de la política local del nostre municipi. No et defallexis! A veure si podeu muntar un grup que planti cara als vividors d'Esquerra.
Endavant!

Ricard ha dit...

Voldria advertir que els comentaris fets amb la llengua del país veí no seran publicats. Em sap greu per qui es va prendre la molèstia de fer-los.

Joan:

Gràcies pels teus ànims.
Estem treballant per a Subirats no et capiga dubte.
Esquerra, o millor dit en Soler, no té cap horitzó que no sigui el poder. Ni ells ni ningú sap cap on van. La seva política és el dia a dia sense cap provisió de futur.
Tenen la sort de cara amb l'oposició que quasi bé és tan fluixeta com ells mateixos, només està preocupada que el Patronat de Turisme no es quedi sense les bones aportacions de l'Ajuntament. Per tant, com a l'anterior legislatura, les pàgines del Recull seran un cop més; l'única i real oposició.

PD. No sé si el cap de llista de Convergència s'ha adonat que Ordal surt ben escaldat amb el Patronat.