dilluns, de gener 29, 2018

Típica reunió de Covides

Ostres que abandonat tinc aquest bloc.

El passat dissabte 27 hi havia convocada la ja clàssica reunió per aprovar els comptes de Covides. Sembla que el president estava indisposat; desitjo que es millori!

S'ha produït una petit repunt en la liquidació respecte als anys anteriors, però -hi havia d'haver un "però"-  ara resulta que tot es pot torçar per falta de quilos de raïm. Renoi!

Resulta que els iaios cada any es fan més grans i molts ja no poden ni acudir a la reunió, de fet hi havia ben pocs socis. Cosa que fa que entre la sequera d'aquests últims anys, més les baixes dels iaios i dels que no són iaios que ja estan cansats de perdre diners any rere any amb les més que tristes liquidacions de la cooperativa donen com a resultat que el factor determinant del tancament de Covides no serà el deute sinó la manca de socis, i clar de matèria primera, que farà inviable tornar-lo perquè arribarem a un punt que el deute per quilo serà més gran que el valor del raïm. Sembla exagerat, però al temps!

Tot i que l'última collita ha estat sensiblement més petita les inversions són igual de grans. Per tant sembla que no hagin après res i cada any ensopeguen amb la mateixa pedra. Despeses i més despeses a l'esquena del soci que cada vegada són menys i collim menys.

En resum: Jo no li veig un bon pronòstic i em sap greu; perquè aquesta cooperativa me la sento molt meva i francament no ho veig clar. Espero equivocar-me!