dimecres, de setembre 23, 2020

Premi pels ganduls

Premi pels ganduls. Malauradament sempre és així. Ara resulta que el govern vol ajudar a tots aquests mal pagesos que van dormir-se en lloc d'anar a ensulfatar. Doncs vinga a cobrar la pageta que de segur serà més bona que les despeses de sulfatar. 

Vivim en un país que sempre es premia als ganduls. Els que fan la feina ben feta sempre els hi toca rebre garrotades de tots cantons. I amb aquestes polítiques només s'estimula a fer les coses malament perquè l'esforç no és valorat. 

Igual fa la cooperativa ara castiga els pagesos que fan bon grau, que acostumen a ser pagesos petits que cuiden i mimen les seves vinyes i porten un bon genere que fa enveja a tota la gandulada que sempre mana i no se'ls ha acudit cosa millor que unes tables de grau òptim que ningú sap com s'ha de fer perquè els teus raïms estiguin dins la forquilla del grau recomanat. Una bogeria més d'aquests fracassats de la vida que no són capaços ni de fer un bon grau a les seves vinyes i que només envegen el grau dels altres. I que consti que enguany més o menys he estat dins aquest grau, però l'any passat vaig fer fins i tot 13º doncs li tocava un 35% de descompte. sí heu llegit bé, si fas 13º que és un vi fantàstic et descompten un 35%, quasi res. I els iaios ho van aprovar! Els hi fan perdre un terç de la collita i van hi ho aproven. Potser que les famílies haurien de pensar-s'ho dues vegades abans d'enviar els iaios a reunió perquè s'hi juguen un terç de la collita cosa que no és intranscendent, per tant, poca broma que del que colliu passeu l'any. Com diria  en Laporta: Al loro! que no us enredin!