dilluns, d’abril 21, 2008

Deficient subministrament d'aigua a Subirats


De mica en mica l’Ajuntament ens ha anat donant serveis. Antigament l’Ajuntament només servia per fer de Registre civil i ben poca cosa més. Ara disposem d’enllumenat públic, servei de recollida d’escombraries, subministrament d’aigua, etc.
La gestió d’aquests serveis en alguns casos el fan empreses privades. Hi ha algun servei que es pot millorar. Com, per exemple, el subministrament d’aigua. Preguntant els veïns dels diferents nuclis, ens han fet arribar el seu malestar per aquest servei massa sovint deficient. Mireu, aquest servei va ser privatitzat per l’antic equip de govern a corre-cuita. Desgraciadament no es va privatitzar per oferir un millor servei als veïns. Es va fer perquè aquell equip tenia interessos en companyies de subministrament. I ara ens trobem que l’empresa adjudicatària no és cap ONG, és una empresa per guanyar diners, i el servei és dolent. A l’hora de fer inversions, s’ho pensa dues vegades, prefereix tenir perdues d'aigua abans que invertir per reparar les conduccions i si pot intenta fer-ho pagar a l’Ajuntament. De l’aigua del nostre municipi, sense gaire control s’abasta el municipi veí. Fins que no s'ha parlat de sequera no han reparat una fuita al camí del carrer de Can Rovira que portava anys perdent. Tot plegat penós. Sens dubte els accionistes d’aquesta empresa deuen estar encantats amb el bon negoci que fan a Subirats.
Una bona solució seria recuperar aquest servei, municipalitzar-lo i donar un servei bo als veïns. Esquerra havia estat molt crítica quan aquest servei va passar a mans privades, però ara amb la seva actitud servil, de ben segur que no faran res per millorar aquest servei deficient.