dimarts, de gener 27, 2009

Ep compte! Notícia incorrecta

El dilluns de la festa major de Sant Pau el Telenotícies va emetre una notícia sobre el municipi de Subirats que no s’ajusta a la realitat.
Van venir a dir que la resistència de les tropes republicanes a Subirats, més concretament al port de l’Ordal va enrederir l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona. Doncs bé, cal dir que això no s’ajusta a la realitat.
La resistència a Subirats per part dels republicans no va servir absolutament per a res. La guerra feia dies que la tenien perduda. A més els altres punts del front no van fer cap resistència la qual cosa ho va aprofitar l’exercit nacional per encerclar i capturar els soldats republicans que inútilment van resistir per caure tot seguit a la ratera.
L’historiador de la comarca que parlava hauria de saber que si les tropes nacionals van demorar l’entrada a Barcelona fins el dia 26 de gener, just ara ha fet 70 anys, no va ser per l’oposició militar de les restes del exercit roig. Va ser per fer coincidir la data amb la derrota soferta per les tropes de Felip IV a Montjuïc (que tant els costa pair) l’any 1641, just pocs dies després que en Pau Claris hagués proclamat la República Catalana.
El seu interès amb la coincidència de dates, i no cap altra raó, va ser el que va fer endarrerir l’entrada dels feixistes a Barcelona. Desconec la ideologia dels historiadors que ara ens volen donar gat per llebre, però una de dues: o són colonitzadors, o no tenen ni puta idea d’història.