dimecres, de gener 21, 2009

Solidaritat per viure del càrrec

L’Ajuntament de Subirats ha incorporat un tal Cuyàs, de Vilafranca, a la plantilla de l’Ajuntament.
Aquest individu té la peculiaritat que s’ha passat tota la vida amorrat al càrrec. Però alguna cosa no li va anar del tot bé, almenys com ell havia planejat, i va“deixar” la gerència del Consell Comarcal. Els d’Unió de Pagesos ja li tenien preparat l’aterratge a la Denominació d’Origen Penedès, però no el van poder imposar tant com a ells els hauria agradat, i ara, ha de “sobreviure” fent feines vàries en administracions “amigues”, entre elles, l’Ajuntament de Subirats. Sembla que l’alcalde li ha encarregat potinejar el nou Pla General. Des d’aquest full, profèticament, ja vam advertir que tota la comèdia de passejar el nou Pla General pels diferents nuclis del municipi no serviria per a res. Ara es pot comprovar que qui hi dirà l’última paraula no serà cap veí ni tan sols l’ajuntament: serà un sociata que, per acabar-ho d’adobar, ni tan sols és del municipi. Per tant, és lògic que ens preguntem: què hi pinta un sociata foraster, al nostre ajuntament? Tota aquesta manefleria és cosa de l’alcalde, perquè aquest favor “personal” penseu que no quedarà sense cobrar. Cal tenir present que a l’alcalde, acostumat a viure dels pressupostos públics l’espanta la idea de tornar a la vida mundana com la resta de veïns, per això, de cara a les properes eleccions, on s’ha d’avaluar la seva gestió, més que il·lusió i ganes de guanyar, el que té és veritable por de perdre-les, com a bon polític professional que és. Això representaria que cal llevar-se de bon matí, vestir-se la granota i carretejar amunt i avall amb la formigonera. I això és dur, no ens enganyem. Tornar a la humilitat sempre ho és, per això es guarda un as (llegiu Cuyàs) a la màniga per negociar, si cal, el seu propi futur. Tot i que ara l’alcalde fa córrer que vol plegar per a les properes eleccions no dubteu pas que si té garanties de seguir a l’alcaldia i viure del “cuento” us tornarà a trucar a la porta perquè el voteu.

Afegit

Aquest tal Cuyàs, (candidat d’Unió de Pagesos al Consell Regulador) publica escrits en un bloc fent veure que sap alguna cosa de la pagesia. Reprodueixo la contesta que al seu dia li vaig formular:

“Ara ens vols fer creure que els sociates estimeu la terra que espolieu? Au, va! Individus com tu, que s'han passat tota la vida amorrats a la menjadora, és el que sobra al món de la pagesia. Ras i curt. A la pagesia no li calen "salvadors il·luminats" que el seu únic mèrit és tenir carnet socialista i que no han fotut, mai de la vida, brot pel sector”.