dijous, de juliol 16, 2009

Unió de (poques vergonyes)


De fet, ho he dit un munt de vegades, aquí mateix, sempre que parlo d’Unió de Pagesos parlo evidentment dels que van al cap davant. La massa social de pagesos afiliats, de bona fe, tampoc té la culpa que els seus dirigents se’ls hagin venut i els utilitzin com a moneda de canvi en les seves operacions per arrambar-se als seus estimats sociates. Més que tenir la culpa diria que en són víctimes del sindicat i, a poc a poc, a base de rebre contínues garrotades comencen a reaccionar. Fins i tot dels dirigents del sindicat també trobaríem algun de bona fe, però ens costaria perquè aquests són ben pocs.

La majoria dels dirigents, la immensa majoria de dirigents per ser més exactes; volen enfonsar el sector. El seu objectiu és que tots els pagesos petits hagin de plegar, així ells quedarien com a amos i senyors de la situació. A Alt Penedès volen controlar la comarca per una senzilla i bruta raó: Volen omplir la comarca de ciment, polígons, vials, cases,… Bé, de fet, volen allargar el Baix Llobregat i ells ser els únics interlocutors de la administració sociata amiga, de manera que en puguin treure un bon preu. Qui segueix mínimament l’actualitat prou sap que això es ben cert.

En fi, això és el que hi ha, i Fe de Déu que enfonsen el sector, que ho preguntin als pobres associats a Covides, hahaha, uf! pobres! I de retruc arrosseguen a tota la resta de pagesia. Però de tot plegat el que a mi em fot molta pena o gràcia, segons com ho miris, és que sempre hi ha el pobre ingenu que els defensa, hahaha. El món és ple de càndids.

* Clar que també abunda molt de miserable capciós (hauria de dir: "Fill de puta", però aquest bloc no permet paraulotes) que els defensa sabent tot el que es cou. Què hi farem?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona, em presentaré, em dic Lluís Espanyol, afiliat al sindicat de l'Unió de Pagesos, fins fa poc amb responsabilitats sindicals com a coordinador comarcal i representant de la meva comarca als Consells Nacionals, al seu temps vaig ser un dels membres fundadors de l'Unió de Joves Pagesos, ...suposo que ès molt fàcil criticar i exagerar per fer-se notar. Avui dia l'estupidesa està per arreu, de vegades sembla que sigui un element de prestigi, com una competició, a veure qui la diu més grosa!. Es vomiten vagenades sense pensar de quina manera poc afectar als altres, ...no importa no sé fidel a la veritat, el que importa ès el titular i fer el major mal posible. No és cert el que dius quan generalitzes, hi ha molts sindicalistes que dediquen moltíssimes hores personals defensant els interesos de la resta d'afiliats, abordant moltíssimes tasques, la llista d'aquestes seria masa llarga per aquest espai però suposo que ja ho coneixes, ja que opìnes tant. Aquest és un sindicat lliure i independent, asambleari, per això precisament se'l ciritica tant, perquè no se'l pot controlar desde fora. Se l'ha titllat de comunista, convergent, socialista, algú ho ha intentat fins hi tot de independentista, "...a pesar de los pesares", malgrat tot, encara continua essent independent i asambleari, i la majoria dels seus militants, gent d'empenta que sacrifiquen el seu temps familiar, d'oci i profesional defensant els interesos de la resta d'afiliats, i en la majoria dels casos, inclús els interesos de tota la pagesia catalana.

Ricard ha dit...

Mira et contestaré a un nou post que ara faré, ja que serà més comprensible.

De tant en tant, aquest bloc és visitat per gent mal educada que no saben expresar una idea amb un mínim d'educació i evidentment els seus comentaris no són publicats. Així de senzill.

Recordo que aquest bloc només accepta comentaris fets des del respecte i en llengua catalana. Dues normes ben senzilles. Qui vulgui discrepar benvingut, però haurà de complir els dos manaments preceptius, del contrari tota la feina d'escriure no li servirà de res, perquè no publicaré ni un mot de cap mal educat.