dimecres, d’octubre 09, 2019

Col·lapse

Causes per les quals entrarà en col·lapse Covides:

Errors propis.
1 Deute
El deute és el factor que ha entrat en joc en totes les cooperatives que han fet fallida. De fet el deute és la mare de totes las fallides. 
2 Mala gestió
La direcció erràtica de Covides venen el patrimoni alegrement i fent inversions sense criteri junt amb una mala planificació del producte a vendre fa tremolar els fonaments de la cooperativa.
3 Ingresos-Despeses 
La més que probable baixada d'ingressos per diverses causes i el manteniment de la despesa i inversions inútils és un risc evident.
4 Reducció entrada de raïms
L'envelliment dels socis fa que és perdin hectàrees de vinya i conseqüentment la baixada de quilos dels proveïdors. 
Causes polítiques
5 Conflicte Catalunya - Espanya
Aquest conflicte és del tot imprevisible i fer ara una valoració és arriscat, però el més probable és que no ajudarà a l'estabilitat d'aquesta empresa. 
6 Pèrdua de subvencions
Ja és trist quan un col·lectiu ha de viure de subvencions, però més trist serà perdre-las per alguna causa inespecífica.
7 Factor salud 
Últimament el sector de les begudes alcohòliques comença a tenir mala premsa. Si es comença a relacionar el càncer amb el vi pot ser letal. 
8 Explotacions insostenibles
Els pagesos mitjans ja es veuen obligats a plegar per no poder viure de la terra. I malauradament són la immensa majoria a la cooperativa per tant trobarem a faltar les seves aportacions. Els petits com no refien de les pagues perquè tenen un altra mitjà de vida van tirant i els grans s'encaminen a ser engolits per grans empreses cada dia més presents al sector. 
Factor ambiental
9 Canvi climàtic
Avui dia ja podem constatar que el canvi climàtic és una realitat. Que els hi preguntin als pagesos de les vinyes negres quin comportament tenen. Totes les varietats franceses i alemanyes ho tenen cru.    
Factor atzarós 
10 Crisi 
Quan un malalt està delicat qualsevol contratemps li pot fer la pell. Comença una nova crisi que ja veurem com acaba. 
11 Xilella fastidiosa
Déu ens deslliuri, però de moment ens ronda aprop.