dimarts, d’octubre 05, 2021

Continuació punt 2º ...

Reduir el personal entre un 30 i un 50%

Aquest punt s'entendrà més quan s'hagin desenvolupat els altres punts. La primera mesura urgent és fer fora a tot el personal interí. I després departament per departament caldrà valorar si cal tot el personal que hi treballa. Es evident que amb la nova línia de la cooperativa sobre personal. Perquè treballar molt, per guanyar poc no ens farà avançar. 

Com anècdota dir que en el món de la "bolsa" qualsevol empresa que té dificultats si anuncia una reducció de personal l'endemà ja li pugen les accions. No falla mai! En el nostre cas pujarien les cotitzacions dels quilos de raïm entrat perquè el personal és la despesa més important que hem d'afrontar. I la veritat amb la línia de retornar al doll el vi que no es pot embotellar per no arribar als límits; ens sobra personal. 

Continuació punt 3º ... 

Deixar d'embotellar marques blanques

Embotellar cava o vi per un (1) miserable euro fa riure. De fet fa descollonar de riure. Sé del cert que a vegades hi hem hagut d'afegir diners el socis, la qual cosa vol dir que si aquell vi en lloc d'embotellar-lo l'haguéssim llençat riera avall cap a mar ens hagués sortir més a compte. Treballar per perdre fa ser molt ruc, et pots equivocar una vegada, però caure sempre amb el mateix parany ja no té perdó. Gerent i Junta donen massa importància a ser l'empresa lider en l'embotellat i de fet ser líders  no serveix per res si després no ets lider a l'hora de liquidar la collita i com bé sabem no ho som i per poder-ho ser cal deixar d'embotellar a preu de saldo pel fet que no surten els comptes. Per tant seria bo complir els contractes vigents i deixar aquesta pràctica de perdularis que ens empetiteix. 

Continuació punt 4º ...

Deixar d'embotellar els caves que no superin els 5 euros de venda al public

De fet, ben mirat, és una còpia del punt anterior. Trist veure les nostres marques trepitjades Es pot valorar tenir aquest cava a la botiga física i a la virtual ja que el client ens associa al baix preu, això sí, embotellar aquestes petites partides s'hauria de fer a estones mortes amb el nostre personal i que no ens porti cap sobre cost que no podem afrontar. 

Continuació punt 5º ...

Deixar d'embotellar els vins que no superin els 3 euros de venda al public

El que dit als altres dos punts cal aplicar-ho en aquest. Ens em de mentalitzar que hem de ser una mica més agressius i no podem regalar el nostre producte.

Continuació punt 6º ...

Apujar el preu de la resta de vins i caves

Cal valorar més el nostre producte. O es que no hi creu la Junta? Si el producte és bo s'ha de fer pagar. Els caves sempre m'han semblat fluixos, però bé, jo no sóc gaire bevedor ni expert. No es que s'hagi de doblar el preu, però cal que sigui un preu just. 

Continuació punt 7º ...

Treure els paranys als pagesos

Bogeries com que si fa massa grau es penalitza s'ha d'acabar. Cal deixar un espai de llibertat al pagès que ell ja sap com ha de collir i no haver d'anar espantat per si li fa massa grau. Voler que uns socis s'arrepengin sobre l'esquena d'uns altres sempre ha estat lleig. Cal eradicar aquestes pràctiques. El pagès necessita també que el mimin, però a aquesta casa sembla que sempre vagin contra el productor. 

Continuació punt 8º ...

No fer inversions "xapusses" 

Abans de fer cap inversió, s'ha de pensar mil vegades. Seria bo passar uns anys sense gastar diners en els nostres cellers amb l'adquisició de nova maquinària. I no per això quedarem enrederits tampoc hi ha tant de desgast ja que els quilos han afluixat i recordeu que tot el baix preu no s'ha d'embotellar. 

Continuació punt 9º ...

Fer un manteniment de les instal·lacions "intel·ligent"

A vegades sembla que pels de la junta no sigui casa seva els cellers. Evidentment cal reparar la gotera i posar al dia els edificis. És una vergonya l'estat comatós dels cellers, voler estalviar és pagar doblat l'any següent. 

Continuació punt 10º ...

Valorar inversions fora de la línia dels vins i caves

Ara no vull entrar aquí, no cal donar idees a la competència. Però que en aquest punt hi ha camí per recorre es evident. 

-----

Bé fens aquí no cal que m'expliqui més perquè sé que no faran res, res de res, gràcies si poden pagar els 30 cèntims i tots feliços, però cal deixar clar que jo em guanyo la vida amb una altra cosa i són la resta de socis els que si juguen el pa dels seus fills. Queda dit! Tu sabràs soci si t'interessa cobrar 30 cèntims o 3 euros per quilo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ricard segurament alguna d'aquestes coses que dius ajudaria a tenir una millor liquidació, però com bé dius ningú farà res.

Ricard ha dit...

Jo vaig estar temptat de mirar d'organitzar una oposició a tanta incompetència, però és una feinada terrible i t'acaben caient pals de tot arreu. I al final,.... jo ja tinc la vida resolta que s'espavilin els que en viuen.