dilluns, d’octubre 04, 2021

T'agradaria cobrar el quilo de raïm a 3 euros?

 He fet un petit estudi sobre el preu que s'autoliquiden els petits cellers embotelladors de vi i cava que a tots els pobles han anat creixent com a bolets i evidentment és que es guanyen la vida força bé. Alguns fins i tot ex socis de Covides que el dia que van fer aquest arriscat pas va ser com si neixessin de nou, però ara a casa bona. 

La majoria de pagesos embotelladors consultats els hi he demanat si em podien dir un preu aproximat del que els hi surt el quilo de raïm i més o menys m'ho han dit o m'ho han fet entendre. Us diré el que m'ha dit un i es pot traslladar a una mica la línia de tots. M'ha dit: " Multiplica per 10 el que cobres a Covides". Clar no van muntar un celler per cobrar una merda seca i perdre diners!

Jo convido a la gent que ho pregunti als elaboradors que coneguin a veure que els hi diuen i aleshores es donaran compte de la magnitud de l'engany de Covides. Nosaltres també som elaboradors, perquè cony només cobrem a 30 cèntims de mitjana? I fa anys que dura aquest mal son! No pensen canviar res? Quants anys ha de durar aquesta presa de pèl? 

Ja ho va dir aquell savi: " SI VOLS RESULTATS DIFERENTS, NO FACIS SEMPRE EL MATEIX". Cal començar a canviar coses, Cal una veritable revolució! El que fem fins ara no serveix, és de perdedors!  De retardats! El que fem no funciona i cal fer quelcom per solucionar-ho no podem ser tan rucs de conformar-nos amb aquesta merda de liquidació.  

I ara aquí us poso unes solucions per poder cobrar cap a 3 euros el quilo de raïm. Ho tenim al nostre abast i només en cal allargar la mà i fer-ho. Així de senzill! Segur que sortiran cracs, llepaculs i profetes ha dir i mal parlar de que les propostes no són realistes ni factibles, però ni cas perquè no cal escoltar retardats perdedors. El que no pot ser és seguir amb les liquidacions de merda seca. I si cal fotre fora als de la junta per inútils acollonits que no saben donar un cop de volant i si cal anar contra direcció es fa; ja que perdre més quasi bé és impossible. Així que "al loro" Felix Galimany ho estàs a l'alçada o deixes pas a altres. 

MESURES A PRENDRE PER PODER LIQUIDAR A 3 EUROS QUILO RAÏM

  1. Gerent. Cal que aquest empleat no prengui cap decisió. Las decisions són dels pagesos. 
  2. Cal despatxar entre un 30 i 50 per cent de personal. 
  3. Deixar d'embotellar marques blanques.
  4. Deixar d'embotellar els caves que no superin els 5 euros de venda al public.
  5. Deixar d'embotellar els vins que no superin els 3 euros de venda al public.
  6. Apujar el preu de la resta de vins i caves. 
  7. Treure els paranys als pagesos. 
  8. No fer inversions "xapusses".
  9. Fer un manteniment de les instal·lacions "intel·ligent".
  10. Valorar inversions fora de la línia dels vins i caves.

Cada un d'aquests punts l'aniré desenvolupant els propers dies, però ja vaig a comentar el primer punt. 

  1.  El gerent seria bo poder-lo despatxar, però com ja té una edat potser en sortirà més econòmic esperar la jubilació. Caldria estudiar-ho. Cal tenir clar que aquesta persona no és capaç d'adreçar la situació. I seria bo que els poders notarials que al seu dia van donar al gerent  per prendre decisions en nom de la junta li siguin immediatament retirats. Cal limitar les seves actuacions a només executives i encara masses. Cal que les decisions les prengui el Sr. President i la Junta. Seguirem ... un proper dia amb el següent punt.